fbpx

Over ons

Wij heten u graag welkom bij Wiegand Bruss Optiek; onze mooie winkel in het hartje IJsselstein. Daar zijn onze gediplomeerde optometristen dagelijks aanwezig voor de beste oogmeting en onderzoek van de gezondheid van uw ogen. Dat is belangrijk om bijvoorbeeld in een vroeg stadium staar (cataract), maculadegeneratie (MD of AMD), hoge oogdruk (glaucoom) of oogafwijkingen als gevolg van diabetes te kunnen ontdekken. Maar ook hoofdpijn, brandende ogen of duizeligheid kunnen na een goede oogmeting vaak worden opgelost. De oogmeting is de basis voor het aanmeten van een goede bril of contactlenzen.

Wilt u een oogmeting laten uitvoeren door onze hbo-geschoolde optometristen? Maak dan nu een afspraak »

Naast hoog opgeleid personeel voor vakkundige oogmetingen en deskundig advies hebt u bij ons keus uit de beste montuurmerken voor uw bril en zonnebril. Wij zijn dealer van o.a. Chanel, Prada, Dita, Garret Leight, J.F. Rey, Face a Face, Orgreen, Porsche Design, Superdry, G-star en Ray Ban. Maar ook de meer exclusieve monturen, bijvoorbeeld van hout (Tree Spectacles) of buffelhoorn (Hoffmann), zijn onderdeel van de collecties die wij voeren.

Kortom: voor alle facetten van oogzorg en oogmode bent u bij ons aan het goede adres.

Historie Wiegand Bruss Optiek

De eerste échte Wiegand Bruss in optiek/juwelen was C.G Wiegand Bruss (15-5-1865 12-06-1938). Hij was een echte pionier, want hij verhuisde van Nijmegen naar het boerendorp Montfoort. Veel oude Montfoortenaren kenden hem als de man die gulden uitsprak als chuelden (met een hele zachte G).
Zijn zoon, opa Wiegand Bruss(11-08-1903 29-9-1995) begon in 1925 zijn eigen winkeltje aan de Hoogstraat 24. Later verhuisde hij naar IJsselstein, waar hij een optiek/juwelier en een heel gezin met 7 kinderen vestigde aan de Benschopperstraat 28. Van hem zijn ook wel wat leuke anekdotes bekend. Zo was hij de eerste IJsselsteiner met een auto, zo’n zwarte A-ford. En stond hij bekend om zijn vriendelijke karakter, hij groette zowel protestanten áls katholieken!! Uiteraard ingegeven door zijn handelsgeest, maar dat vermelden we meestal niet ;-)…

Veel (jonge) IJsselsteiners kennen opa als de oude man in het hoekje van de winkel aan de Benschopperstraat, met het loepje in zijn ene oog.

Zoals gebruikelijk in die tijd werden de oudste zonen geacht om het bedrijf voort te zetten. Maar omdat het Wijnand niet lukte (en ome Gerrit wel) om de uit elkaar gehaalde wekker weer in elkaar te zetten, werd Gerrit juwelier en mijn Wijnand opticien.
Om onder de vleugels van zijn vader uit te komen kocht Wijnand (09-08-1941 09-01-2013) in 1963 op 22-jarige leeftijd zijn eigen pandje aan de Utrechtsestraat. In 1976 was hij een van de eerste contactlensspecialisten van Nederland. Zijn dochter Frea kwam in 1997 in de zaak en behoorde tot een van de eerste optometristen van Nederland. Mede dankzij dit en het pionierschap en ondernemerschap is WBO nu een regionaal opleidingsbedrijf voor optometristen en door een sterke basis uit te bouwen vanuit het verleden blijft Wiegand Bruss Optiek ook in de toekomst vernieuwend en trend bepalend.

Ons team

Paul van Grootheest

Ik ben Paul van Grootheest, geboren in 1982 in Ede. Voordat ik in IJsselstein bij Wiegand Bruss Optiek ging werken, waarvan ik nu al een aantal jaren eigenaar ben, woonde ik in Lunteren. Daar begon ik op mijn 16e als brillenmaker/glazenslijper en ontstond de passie voor mijn vak als optometrist. Inmiddels woon ik met mijn vrouw Lianne en onze kinderen Lieve, Sepp en Puck in het mooie en gezellige IJsselstein. Die gezelligheid is ook voelbaar in de zaak; met bloemen, koffie en een hecht team dat u graag verwelkomt en adviseert.

Coriene Lagendijk

Ik ben Coriene Lagendijk, moeder van twee kinderen en ik woon in IJsselstein. Na diverse omzwervingen werk ik sinds oktober 2007 met veel plezier bij Wiegand Bruss Optiek. Mijn taken zijn divers. Als echte brillenliefhebber, wissel ik regelmatig van bril. Het liefst help ik onze klanten bij het uitzoeken van het perfecte montuur. Ik vind het een uitdaging om samen met u de leukste bril of zonnebril te vinden die helemaal bij uw gezicht en karakter past en waar u jaren plezier van heeft.

Tim Wolber

Mijn naam is Tim Wolber geboren in 1997, en ik versterk sinds 2018 het ervaren en enthousiaste team van Wiegand Bruss Optiek. Tijdens mijn optometriestage ben ik de optiek nog interessanter gaan vinden. Vooral de veelzijdigheid van het vak en de uitdagingen die de optiek te bieden heeft, vind ik interessant. Ik heb bij Wiegand Bruss een fijne werkplek, omdat ik daar mijn vaardigheden in een creatieve en ontspannen sfeer volop kan doorontwikkelen.

Lianne van Grootheest

Ik ben Lianne van Grootheest. Ik ben geboren op 2 augustus 1985 te Rotterdam. Na mijn jeugd door te hebben gebracht op de Veluwe zijn Paul en ik in 2010 naar IJsselstein verhuist. Inmiddels zijn Paul en ik getrouwd en de trotse ouders van drie kinderen: Lieve (2012), Sepp (2013) en Puck (2016). Na een aantal jaren als juf in het onderwijs en als leidinggevende in de kinderopvang gewerkt te hebben, ondersteun ik sinds een aantal jaren vol enthousiasme het WBO team. Ik ben vooral achter de schermen en op onze nieuwe kinderafdeling te vinden.

Jurrian Molenaar

Mijn naam is Jurrian Molenaar, geboren in 1994 in Ridderkerk. Geïnspireerd door mijn vader als opticien ben ik in 2014 begonnen met de opleiding optometrie. In 2018 kreeg ik tijdens mijn stage een plek in het gezellige en vakkundige team van Wiegand Bruss Optiek. Ik geniet van al het werk in onze winkel: van oogonderzoek tot atelier, van zonnebrillen tot contactlenzen. Ik kijk er naar uit om hier te kunnen groeien in het vakmanschap van de optometrie, en nodig u van harte uit om Wiegand Bruss Optiek te komen beleven!

Luc Naafs

Mijn naam is Luc Naafs. Ik ben in 1998 in Lopik geboren.Ik ben in 2019 begonnen met de opleiding optometrie en hierdoor is mijn interesse voor het oog, en alles wat hier bij hoort, alleen maar groter geworden. Via mijn allereerste stage ben ik bij Wiegand Bruss Optiek terecht gekomen en ik voelde me gelijk welkom in het enthousiaste team. Tijdens deze stage heb ik ontzettend veel geleerd van dit ervaren team. Vanaf 2020 versterk ik het team op de zaterdag en hoop ik u te mogen ontvangen in onze mooie winkel!