fbpx

Contactlenzen

Naast een bril is het ook mogelijk uw ogen te corrigeren met contactlenzen. Een persoonlijke keus, want contactlenzen bieden vele voordelen ten opzichte van een bril, zoals:

  • u houdt ‘uw eigen gezicht
  • gemak bij het sporten
  • onbelemmerd gezichtsveld
  • bij hoge min- of plussterkte geen verkleinende- of vergrotende werking op de grootte van uw ogen
  • geen beslagen glazen bij temperatuurwisselingen
  • keuze uit alle zonnebrillen
  • niet aan mode onderhevig
  • draagcomfort

Bestel hier uw contactlenzen

In principe zijn contactlenzen geschikt voor iedereen die een oogcorrectie (verte en/of lezen) nodig heeft, gemotiveerd is en op een verantwoorde manier met lenzen om kan gaan, waarbij hygiëne is een belangrijk aspect.

Contactlenzen zijn ook geschikt voor iedereen die leesproblemen heeft en een losse leesbril ongemakkelijk vindt. Contactlenzen kunnen zelfs al gedragen worden door kinderen vanaf 8 jaar, omdat hoornvlies is volgroeid.

Als na een proef- en aanpasperiode het beste lenstype is bepaald, bestellen we de definitieve lenzen. Wanneer u, zoals veel klanten, kiest voor een lensabonnement worden de kosten ongeveer 10% goedkoper. Vaak hebben we ook aantrekkelijke aanbiedingen voor een bril of zonnebril naast de lenzen.

U kunt voor een afspraak terecht bij een van onze optometristen.

Contactlenzen ter bescherming van kinderogen tegen hoge min sterkte!

Door veelvuldig gebruik van smartphones, iPads en computers veranderen de ogen van onze kinderen. Steeds meer kinderen ontwikkelen hoge min sterkte wat op latere leeftijd heel slecht voor de ogen is. Door de allernieuwste technologie kunnen we dit proces voor uw kind stoppen. Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer. Op dit moment is al zeker 50% van de jongeren in Europa bijziend. In Azië is dat zelfs meer dan 80%. samen met onze leverancier Procornea Nederland B.V. leveren wij het enige CE-gecertificeerde product in Benelux dat een remmende werking heeft op de verergering van bijziendheid bij jongeren (myopie management).

Lees meer hierover via deze link.

ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Als uw keuze is gevallen op contactlenzen, kunt u een afspraak maken met een van onze contactlens specialisten voor een aanpassing. Tijdens de aanpassing wordt de sterkte en de oog bolling van uw ogen gemeten, controleren we de conditie van uw ogen en stellen we u een aantal gezondheidsvragen.

Afspraak maken

Instructie

Na de aanpassing volgt een afspraak voor instructie waarin u wordt geleerd hoe de lenzen verzorgd moeten worden en hoe u de lenzen kunt inzetten en uithalen. Met aanvullende informatie en een opbouwschema kunt u de lenzen gaan dragen.

NACONTROLE & SERVICE

Ongeveer 2 weken na de instructie controleren we de sterkte en pasvorm van de contactlenzen en beoordelen we de conditie van uw ogen. Indien nodig worden (pas)lenzen met een andere sterkte en/of materiaal besteld zonder extra kosten.

U betaalt een eenmalig bedrag voor aanpassing, instructie en nacontrole(s). Voor meer informatie over de prijzen van aanpassing en contactlenzen kunt u contact met ons opnemen.

Na de aanschaf van uw contactlenzen controleren we elk half jaar uw ogen op sterkte, gezondheid en pasvorm van de lens.